Intervju i maratonpodden!

Semestern är över och nu är det rakt in i ”crunch-time” med 29 dagar kvar till Helsingborg Marathon. Idag är jag dock föräldraledig med kidsen och njuter av en välförtjänad vilodag inför morgondagens race. Har haft många riktigt bra framgångar löpmässigt under semestern. Bland annat har det blivit nya pers på 1000 och 1500m, 2:45 respektive 4:29. Två livsmål – check! Men idag kom det en ny rolig sak i flödet, det nya avsnittet av Maratonpodden med Petra Månström! För en månad sedan satt jag i bilen på parkeringen vid Jordbodalen och blev intervjuad per telefon för ändamålet.  Så missa inte det nya avsnittet med Oskar Svärd (Svensk rekordhållare på en Svensk Klassiket) där jag snackar om att springa med löpvagn och delar med mig av tips. 

Pers på 1000m, i spikskor dessutom!

Och pers på 1500m också! Tack Håkan för bilder

I augusti väntar förutom obscena mängder jobbtimmar även tre tävlingar! Imorgon blir det en genomkörare under Pålsjöterrängens 10 tuffa kilometer. I år ska jag under 40… Nästa helg väntar 10km på Prinsens Minne om jag lyckas ordna barnpassning och veckan innan HBGM blir det 5km med Leo i vagnen på Citadelloppet. Sen är det in i maratondimman!

Många varierande och vackra pass har det blivit. Här en morgonjogg i Laröd
Har sprungit mer med vagnen än någonsin förr!
Många tuffa men bra pass har det också blivit. Här 5 x 2000m i Pålsjö med dessa fagra herrar

Bjuder på en bild från gårdagen längre ner, ett lunchpass jag nästan skippade för att jobba. Väldigt glad att jag inte skippade då det blev ett av mina bästa pass någonsin! Jag kör detta passet 2-3 gånger om året inför 10km lopp för att testa formen. 10.000m test – 10.000m uppdelat på åtta intervaller med en minuts vila mellan varje. 2000+2000+1500+1500+1000+1000+500+500. Resultatet av passet (minus vilan) brukar spegla rätt väl ungefär vad du gör på milen på tävling. Igår sprang jag och Erik detta på Heden medan Lars cyklade bredvid och skrek tider och cyklade. Detta  resulterade i mitt bästa 10.000m test någonsin på 34:07 och 35s snabbare än vad jag gjort tidigare. Blir spännande att se vad kroppen klarar på nästa 10km tävling!

Så här kan det seut när man tränar mot 34 på milen

I övrigt har semestern varit fantastisk med mycket löpning med vagn, otippad morgonjogg och intervaller med Lars Södergård och träningsläger i Bohuslän. I nästa vecka kommer också en riktigt häftig grej för er som gillar utrustning – stay tuned…

6 x 3 min med Lars Södergård i Bruces Skog. Jäklar vad killen kan springa

/ Han som springer från stressen

2 thoughts on “Intervju i maratonpodden!

  1. Härlig läsning som vanligt Simon 🙂 Såg du ev ska springa prinsens minne. Jag ska också dit, blir första gången för mig (21km) Ska bli kul o testa formen 🙂
    Kommer du ha nån ev ”Pb-bil” om du ska upp dit ? 🙂

    Med Glada Hälsningar
    /Andreas Hansen

    1. Tack Andreas! En PB-bil är högst aktuell, måste bara se om jag kan komma ifrån till loppet. Måste däremot direkt hem igen efter loppet för att byta av hemma! Men många Runners åker också upp 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *