Run, eat, sleep, repeat. Motiverad som aldrig förr!

Wow vilka veckor det har varit sedan HBGM! Och äntligen är jag ”tillbaka” vid tangenterna och bloggen, något som kommer vara uppdaterad mer frekvent framöver. Äntligen har jag hittat min målbild och motivation igen. Och gissa vad? Ja, visst blir det maraton det handlar om… Trots dessa upprepade försök att sluta springa långt. Men det är jäkligt svårt att inte bli inspirerad när man sitter ute i skogen i Småland och via livefeed kollar på otaliga prestationer i världsklass under årets Lidingölopp. Två race reports som måste läsas från Lidingö – Maria Larsson (WOW vilken vinst!) som gör ”comeback” i år och fullkomligt krossar! Och vilket sätt hon gör det på. Hennes sista kilometer kommer jag sent glömma. När det är en kilometer kvar landar känslorna på utsidan och hon stjäl både löpare, publik och funktionärers hjärtan. Häftigt! Den andra – Anna Bjurman. Min klubbkompis som blir FEMMA på Lidingöloppet! Och på sättet hon gör det, helt makalöst. Är så imponerad (och inspirerad att börja springa långt igen!).

Maria Larsson flyger fram med ca 1,5k kvar
Sjukt coolt att se Anna springa in på en femteplats!
Småland bjöd också på egen träning, här efter 10k snabbdistans på 37:43
För övrigt var helgen i småland fantastiskt, både för kropp och själ

Ni som följer bloggen vet att jag i princip inte kan skriva korta blogginlägg. Men jag tänkte faktiskt att jag skulle börja med några microinlägg mellan de livsfilosofiska längre utläggningarna. Det bubblar så mycket i både den privata löpningen och i branschen att det finns mycket att prata och skriva om. Det är en spännande tid nu! För egen del har jag lyckats hålla mina 5-6 mil de senaste tre veckorna och går denna veckan upp ett steg till normal nivå runt 7-9 mil för att se om jag kan klämma ut några sista bra tävlingar i år. Sen nästa år smäller det. Hamburg Marathon i april, Göteborgsvarvet i maj, Linköping halvmarathon i juni och New York Marathon i November. Vad hände där?? Men ambitionen är fortfarande att få till en riktigt bra mil också. Otroligt nog har jag inte senare än för två veckor sedan också persat på 1500 m, helt från ingenstans på 4:24 på DM. 2:56 / km. Nu börjar vi snacka! Mina huvudmål för nästa år blir nedan ”pers”. Allt annat snabbt välkomnas också givetvis men dessa är jag verkligen laddad att nå!

Hade en magisk morgonjogg (Yes jag har börjat med detta igen!) i Mölle häromveckan
 

Mål 2017

3.000 m – 9:44 (PB 9:51)
5.000 m – 16:59 (PB 17:13)
10 k – 34:58 (PB 34:59)
42,2 k – 2:49:59 (kom igen nu… PB 2:53:07)

Men först blir det Bollnäs trail race 10 k på lördag och Kullamannen 22 k i november. Sen får vi se vilka lopp vi hittar däremellan… Stay tuned!

Motivationen är skyhög!

/ Han med motivation

PS. En annan motivationsboost är att Helsingborg Marathon blivit nominerad till årets evenemang av Marknadsföreningen i Helsingborg! Stolt över vår organisation och alla som är med!

4 thoughts on “Run, eat, sleep, repeat. Motiverad som aldrig förr!

  1. Grym läsning som vanligt Simon! Du kommer flyga fram! Jag e helt övertygad! Lycka till med träningen mot nya mål:-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *